Selasa, 7 Februari 2017

SUBHANALLAH!! Anda Wajib Baca Dan Sebarkan..!! Rupanya Inilah Antara Sebabnya Kucing Mendatangi Rumah Kita


SUBHANALLAH!! Anda Wajib Baca Dan Sebarkan..!! Inilah Antara Sebabnya Kucing Mendatangi Rumah Kita

[=] Kadang2 terganggu bila kucing datang rumah kita kan? Lagi2 ketika waktu kita nak makan, siap bunyi2 nak mintak makanan kat kita, rimas je kan??


[=] Tapi lain pula pada pecinta kucing, mereka tak sampai hati kalau kucing liar datang rumah minta makanan, mesti mereka bagi sedikit makanan.. tetapi bagi orang yg tak senang dengan kedatangan kucing, silap2 kena sepak kucing tu, tak pun kene baling dengan selipar atau penyapu..


[=] Ketahuilah wahai sahabat2 ku, kucing yang datang pada kita ada sebab, bukan saja2 mereka datang..


[=] Berikut adalah sebab kenapa kucing datang kepada kita.. dan ketahuilah wahai sahabat2 ku.. Sekiranya kita abaikan kucing yang datang meminta makanan itu amatlah rugi bagi kita..


#Pertama : Allah sedang beritahu makanan kita, hak kita itu bukan semuanya rezeki kita. Sebahagiannya rezeki kucing itu. maka sebab itu dirinya datang kepada kita.


#Kedua : Allah sedang beritahu seandainya kita berikan makanan terhadap kucing itu, rezeki lain bakal Allah ubah yg lebih baik. Karana 1 kebaikan itu Allah balas 10 kebaikan. Allah boleh berik lebih dari itu.


#Kedua : Allah sedang bagi tahu bila kita tidak berikan makanan terhadap kucing itu, sebenarnya kita sedang menolak rezeki baru yg Allah memberi pada kita. Rezeki itu luas bukan cuma terhadap duit.


[=] P/S : Iklaslah ketika memberikan makanan pada mereka.. karana haiwan tidak pandai mengucapkan terima kasih pada kita. Beliau cuma tahu minta & makan..

Sumber asal

Advertiser


EmoticonEmoticon